Het kerkgebouw en zijn symboliek

In augustus 1983 gebeurde de eerste steenlegging van onze kerk en in maart 1984 werd er voor de eerste keer gecelebreerd. De kerk omvat 314 m² in Basilica stijl. Het parochiefeest valt op 4 december. Door de bouwstijl tracht men de undamentele ervaringen van het Orthodoxe Christendom uit te drukken: “God met ons”. Het interieur is zo ontworpen dat het de gelovige aanspreekt en aanzet tot gebed. Architectuur en iconen preken het Evangelie en verheffen onze geest en ons hart tot God die we komen vereren en aanbidden.

We onderscheiden drie delen:

De Nartex: De Nartex is het meest westelijke deel van de Kerk, daar waar zich de ingang bevindt. Het symboliseert de wereld die wacht op heiliging.

Het Schip: Hier staan de gelovigen tijdens de Heilige Diensten.

Het Heiligdom: Het Heiligdom is de plaats waar gecelebreerd wordt. Het is licht verheven en symboliseert de Hemel der Hemelen waar Christus troont met Zijn Apostelen. Het Heiligdom is naar het oosten gericht. Dit is de richting waar de zon opkomt. Het beeld van de zon of van het oosten wordt dikwijls in liturgische hymnen gebruikt om Christus aan te duiden. “Zon der Gerechtigheid”. Zich richten naar het Oosten symboliseert het zich keren naar Christus en Zijn Koninkrijk. In het heiligdom bevinden zich twee tafels: de altaartafel en de offertafel.

Δημοσιεύθηκε στην NEDERLANDS. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.