ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Τον Αύγουστο του 1983 θεμελιώθηκε ο ναός της Αγια Βαρβάρας και λειτούργησε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 1984. Συγκινητική η πρόσφορα των Χριστιανών τόσο σε χρήμα αφού όλα έγιναν από τους λίγους χριστιανούς αλλά και σε προσωπική εργασία για να κερδίσουμε κάποια χρήματα. Το οικόπεδο έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Γενκ με ενοίκιο (συμβολικά 2,5 εύρο τον χρόνο). Ξυλόγλυπτο τέμπλο στασίδια καθίσματα από το εργαστήριο ξυλογλυπτικής του Παντελή Αμανατιδη (Δερβένι Θεσσαλονίκης). Ασημένια σκεύη από το εργαστήριο Μαρσελου Κωννου (Φωκίωνος 3 Αθήνα). Τοιχογραφία πλατυτέρας και οι εικόνες Βερβεριδη Βασιλείου.
Ο εν λόγω αγιογράφος δάσκαλος στο επάγγελμα συνέπεσε κατά το διάστημα της ανεγέρσεως του Ναού να υπηρετεί επί μια πενταετία στα σχολεία της Παροικίας του Λιμβουργου και πρόσφερε αφιλοκερδώς τεράστιες υπηρεσίες, Τυγχάνει πτυχιούχος της Παντοίου και της Θεολογίας. Αρχιτέκτονας σε όλο το κτιριακό συγκρότημα ο Βέλγος Driessen με ρίζες ελληνικές και σικελικές. Ο Ναός καταλαμβάνει 312 τ.μ. σε ρυθμό Βασιλικής. Πανηγυρίζει με ιδιαίτερη λαμπρότητα την 4ην Δεκεμβρίου.
Το 1987 άρχισε να ανεγείρεται και το ενοριακό κέντρο δίπλα ακριβώς από το ναό. Αποπερατώθηκε εντός 2 ετών με την βοήθεια του δήμου του Γενκ που πρόσφερε όλα τα υλικά και την αμέριστη συμπαράσταση πάλι των χριστιανών της ενορίας.

Δημοσιεύθηκε στην ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *